В Ізмаїлі затвердили проект того, як виглядатиме Алея Слави

Виконком Ізмаїльської міської ради затвердив предпроектну пропозицію із облаштування Алеї Слави на вшанування пам’яті Захисників України, які віддали своє життя захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України під час російсько-української війни.

Алея Слави в Ізмаїлі буде символічним місцем вшанування пам’яті всіх мешканців міста Ізмаїл, які віддали свої життя у протистоянні російській агресії та загинули під час російсько-української війни.

Місце для встановлення монументу визначили ізмаїльчани в ході загальноміського голосування, окрім того, його погодили із родинами полеглих героїв. Алея Слави буде розташована у північній частині площі Перемоги, навколо великої клумби з ялинкою.

Композиція складатиметься з основних елементів – вогників, стели та конструкцій із фотографіями, які будуть нагадувати жителям і гостям міста про найвищу ступінь звитяги та самопожертви полеглих воїнів – жителів нашого міста.

Вогники будуть висотою 6 м та завширшки 3 м, їх виготовлять з нержавіючої сталі або алюмінію з покриттям, стійким до атмосферних впливів. Під ними буде основа з бетону з декоративним покриттям.

В Ізмаїлі затвердили проект того, як виглядатиме Алея Слави

Фундамент центральної композиції зроблять із залізобетону. Висота підніжжя стели сягатиме одного метра, діаметр буде 9 м, ширина – 1,5 м. Зовнішнє оздоблення виконають з природного каменю на цементній основі. Стелла з гаслом «Слава Україні! Героям Слава!» буде металева, висотою 2,5 м та шириною 6 м.

Навколо планують облаштувати доріжки і встановити додаткове освітлення та підсвічування.

Конструкції для кріплення фотографій воїнів виготовлять з міцної нержавіючої сталі або композитних матеріалів, стійких до корозії та ультрафіолетового випромінювання. Висота цих конструкцій сягатиме 2,5 м, ширина – півметра.

В Ізмаїлі затвердили проект того, як виглядатиме Алея Слави

Також будуть встановлені флагштоки з Державним Прапором України та прапором міста Ізмаїл.

Навколо висадять високоякісний газон, стійкий до витоптування, встановлять система поливу.

В Ізмаїлі затвердили проект того, як виглядатиме Алея Слави

Источник