Демонтаж Леніна в Одесі був знову зірваний поліцією

>

22 вересня в Одесі активісти знову спробували демонтувати радянську символіку на площі 10 квітня, зокрема барельєфи ордена Леніна та медалі «Золота зірка», що прикрашають пам’ятник «Крила Перемоги». Однак, як і під час попередньої спроби два тижні тому, поліція втрутилася і зупинила активістів.

Громадський діяч Дем’ян Ганул та голова ГО «Зелений лист» Владислав Балінський, які очолювали акцію, повідомили у своїх соцмережах, що на них було складено адміністративні протоколи за дрібне хуліганство.

«Поліція приїхала швидше, ніж впав шматок металу. Публічно вимагаю від місцевої влади завершити демонтаж радянської символіки на площі 10 квітня в Одесі», – написав він у своєму телеграм-каналі.

Попри це, вони публічно продовжують вимагати від місцевої влади завершити демонтаж радянських символів.

«Ми прийшли, щоб закінчити демонтаж, який розпочали два тижні тому, але поліція знову зупинила нас. Ми вимагаємо, щоб міська влада сама завершила цю роботу, оскільки ці конструкції є небезпечними для громадян», – зазначив Ганул.

Пам’ятник «Крила Перемоги» було встановлено у 1984 році, і його символи нагадують про надання Одесі звання міста-героя після Другої світової війни.

Источник