Вибираємо планшет до першого вересня: Айпад чи Samsung Galaxy Tab

Наближається новий навчальний рік. Але війна з усіма її жахами не припинилася. Терористи з рф продовжують обстрілювати мирні українські міста. Відповідно, батьками треба бути готовими, що дітям доведеться вчитися частково дистанційно, частково стаціонарно. Для здобуття освіти у віддаленому режимі знадобиться потужний комп’ютерний пристрій. Одним з кращих варіантів стануть планшети Apple – iPad 9 та вище, купити які можна за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/planshety/brand-apple/ в “Цитрусі” за доволі привабливими цінами. Проте, популярність мають і планшети Samsung Galaxy Tab. На якому ж девайсі спинити свій вибір?

Айпад чи планшет Самсунг: у чому полягає різниця

На перший вигляд обидва девайси нічим не відрізняються. Однак, варто їх лише увімкнути, щоб побачити різницю. А це – операційна система. iPad працює під керуванням ексклюзивної ОС для планшетів Apple – iPadOS. Її основні переваги:

  1. Спеціально розроблена під особливості процесорів Apple;
  2. Вирізняється стабільністю та мінімальною кількістю проблем в процесі використання;
  3. Регулярно оновлюється;
  4. Безпечна – батькам легко встановити обмеження на відвідини сайтів із сумнівним наповненням;
  5. Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс.

Проте, присутні й деякі недоліки:

  1. Менша кількість корисних додатків;
  2. Менше можливостей для кастомізації меню;
  3. Багато непотрібних функцій, які важко вимкнути;
  4. Надмірне ставлення до забезпечення безпеки, через що у користувача можуть виникнути питання з доступом до тих чи інших ресурсів та створенням нових акаунтів.

Самсунг Таб, своєю чергою, працюють на всім добре відомому Андроїді в прошивці One UI від Самсунг. Виробник також дуже ретельно підходить до забезпечення цілковитою безпеки. До того ж батьки в змозі встановити фільтри та обмеження, аби заблокувати доступ до небажаних сайтів.

Технічна складова

З огляду на характеристики планшети Apple та Samsung Tab серії “S” йдуть на рівних, адже належать до професійних пристроїв. Якщо купуєте саме топові планшети Apple чи Samsung, отримуєте наступні переваги:

  • потужні процесори, що посідають перші позиції у загальних рейтингах;
  • яскраві OLED та AMOLED екрани, що забезпечують високу деталізацію та насиченість зображення;
  • ємні акумулятори 7 – 10 тисяч мАг, завдяки котрим планшет Apple здатен працювати 15-20 годин в режимі максимального завантаження;
  • фронтальні та основні камери, що необхідні для спілкування з вчителями та учнями;
  • відеокарти геймерського рівня, що відповідають за якісне та плавне зображення, що б ви не робили на планшеті.

Якщо ж учень збирається брати планшет до школи, він зможе захистити конфіденційну інформацію, оскільки обидва пристрої підтримують розблокування за обличчям або відбитком пальця. Тобто, сторонні особи не зможуть отримати доступ до файлової системи планшета.

Порівняння цін на iPad та планшети Samsung в Україні

Як вже зазначалося вище, пристрої класу “Про” коштують приблизно однаково. Наразі найдешевший планшет Apple в Україні – це iPad 9 10,2, ціна на котрий в Цитрусі складає 16 499 гривень. Apple iPad 10 коштуватиме від 20 тисяч гривень. Якщо ж захочете придбати пристрій з підтримкою LTE (SIM карти), доведеться сплатити суму від 23 тисяч гривень.

Натомість Самсунг пропонує покупцям ширший вибір. Найдешевший планшет з Сім-карткою – це Samsung Galaxy Tab A7 Lite з екраном 8,7”. Звісно, він поступається Айпадам за швидкодією та продуктивністю. Але для повсякденних завдань й спілкування з вчителями в онлайн-режимі це доволі гарний варіант. Моделі з екраном від 10 дюймів, 4G та можливістю під’єднання Bluetooth клавіатури коштують в Україні від 8399 гривень.