Мешканець Ізмаїла хотів продати гранати: його затримали на гарячому

Поліцейські викрили жителя Ізмаїла в незаконному поводженні з боєприпасами. Чоловік привіз до Болграда гранати, де збув їх. Правопорушнику повідомили про підозру та обрали запобіжний захід. Йому загрожує до семи років ув’язнення.

Працівники Болградського районного відділу поліції отримали оперативну інформацію про те, що раніше судимий за розбій 22-річний житель Ізмаїла підшукує покупця для двох гранат. У ході реалізації інформації оперативники та слідчі задокументували, як фігурант, знайшовши «клієнта», перевіз бойові припаси на попутному транспорті до Болграда, де реалізував їх за 4000 гривень.

Поліцейські затримали ділка «на гарячому». Співробітники управління вибухотехнічної служби обласної поліції вилучили з незаконного обігу небезпечні предмети, а слідчі скерували їх на експертизу. За попереднім висновком вибухотехніків, то осколкові гранати РГД-5 та Ф-1. Крім того, у зловмисника були вилучені гроші, отримані за оборудку.

Чоловік зізнався, що боєприпаси придбав у невстановленої наразі особи та зберігав їх без передбаченого законом дозволу за місцем мешкання з метою подальшого збуту за грошову винагороду.

— За наявності достатніх доказів ми повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, а саме у носінні, зберіганні, придбанні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Згідно з чинним законодавством, за цей злочин чоловіку загрожує позбавлення волі до семи років. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 242 тисячі 240 гривень. В ході подальшого досудового розслідування ми встановлюватимемо постачальника небезпечних предметів. Слідство триває під процесуальним керівництвом Болградської окружної прокуратури, — повідомив начальник Болградського районного відділу поліції ГУНП в Одеській області Роман Михайлов.

Мешканець Ізмаїла хотів продати гранати: його затримали на гарячому

Нагадаємо, що згідно з частиною 3 статті 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Источник