Обвинувальний вирок отримав іноземець, який навесні підпалив овочевий павільйон

>

За рішенням суду зловмисник проведе за ґратами три роки.

Нагадаємо: подія сталась на початку травня поточного року на Фонтанській дорозі. Вночі чоловік під час вживання спиртних напоїв посварився зі своїм приятелем та пішов від нього. А по дорозі натрапивши на кіоск, підпалив куртку, яку підібрав на вулиці, кинув її всередину торговельної ятки і втік.

Пожежу побачили місцеві мешканці та викликали вогнеборців, які і загасили її. На щастя, внаслідок події ніхто не постраждав, але павільйон вигорів майже вщент. Окрім того, ушкоджень зазнав розташований поруч платіжний термінал, на який перекинувся вогонь.

Вжитими заходами поліцейські за кілька годин розшукали правопорушника в тому ж районі, де був скоєний злочин, та затримали в процесуальному порядку. Крім того, з’ясували, що чоловік не має постійного місця мешкання в Одесі.

Зібравши під час досудового розслідування достатню кількість доказів протиправності дій фігуранта, слідчі висунули йому обвинувачення за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України, тобто в умисному пошкодженні чужого майна, вчиненому шляхом підпалу, а обвинувальний акт скерували на розгляд до суду.

Дослідивши отримані матеріали та докази, суд визнав обвинуваченого винним і, врахувавши, що він повністю визнав свою провину та щиро розкаявся у скоєному, призначив найнижче покарання, передбачене санкцією частини статті, — три роки позбавлення волі.

Одеське районне управління поліції № 1

Источник