В Одеській області викрали 133 вівці

>

Своїми діями потерпілим правопорушники спричинили матеріальну шкоду на суму понад пів мільйона гривень. За скоєне їм загрожує ув’язнення.

Подія сталася у вересні. Зловмисники, змовившись, за один день у селах Нижній Куяльник та Білка Березівського району з пасовищ викрали 133 вівці, скориставшись тимчасовою відсутністю пастухів. Тварин спільники відігнали за 30 кілометрів і частину продали.

Отримавши повідомлення від власників, поліцейські встановили, що до крадіжок причетні двоє чоловіків віком 61 та 18 років з Болградського району. Старшого розшукали та затримали одразу, молодшого, який переховувався, – пізніше.

Своїми діями правопорушники спричинили потерпілим матеріальну шкоду на загальну суму 550 тисяч гривень. Утім, одному чоловіку поліцейські повернули усі 53 вівці, а другому – частину, яку вилучили у покупця. Місцезнаходження інших тварин встановлюється.

На підставі зібраних доказів слідчі територіального підрозділу поліції повідомили обом фігурантам про підозру у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану.

Старшому підозрюваному суд вже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі вирішується питання щодо обрання аналогічного запобіжного заходу молодикові. За скоєне їм обом загрожує до восьми років позбавлення волі.

Слідство, розпочате за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, триває.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Березівська окружна прокуратура.

Березівський районний відділ поліції Одещини

Источник