Путін прилетів до Туркменістану — Україна закликала арештувати його

Путін прилетів до Туркменістану - Україна закликала арештувати його

Президент Ірану Масуд Пезешкіян зустрівся із російським диктатором Володимиром Путіним у Туркменістані. Про це повідомило російське державне агентство ТАСС.

— Ми активно працюємо разом на міжнародній арені і наші оцінки подій, що відбуваються в світі, часто дуже близькі, — заявив Путін на зустрічі.

Путін запросив президента Ірану відвідати росію з офіційним візитом. Незабаром вони мають підписати документи про стратегічне партнерство між Іраном і Росією.

Напередодні МЗС України закликало керівництво Туркменістану заарештувати Путіна, оскільки він є військовим злочинцем згідно з орденом на арешт від Міжнародного кримінального суду. Туркменістан не ратифікував Римський статут, тому формально не має зобов’язань перед МКС заарештовувати Путіна. 

17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна за підозрою в депортації українських дітей до РФ. Путіна повинні заарештувати на території 123 країн, які ратифікували Римський статут. 2 вересня Путін прибув з офіційним візитом до Монголії, яка є членом Міжнародного кримінального суду, що видав ордер на арешт президента Росії. З моменту видачі ордера на арешт це був його перший візит до країни, яка ратифікувала Римський статут. Проте Монголія відмовилася заарештовувати Путіна.
 

Джерело