Вже точно на часі: в Чорноморську працюють центри допомоги ветеранам війни з РФ

Повномасштабна війна триває вже третій рік, все більше учасників бойових дій, ветеранів з інвалідностями повертаються додому. У суспільному житті наші бійці стикаються з різного роду труднощами — від психологічних та побутових до юридичних. І відкладати вирішення цієї проблеми до перемоги вже недоречно, тому у Чорноморську вже працюють центри допомоги ветеранам та їхнім родинам.

З 11 вересня на вул. Садовій 48 почав роботу справжній хаб “Альянс ветеранів”, який передбачає надання побратимам цілий комплекс послуг:

  • Психологічна: з чорноморським хабом співпрацює ГО “Міжнародна асоціація психологів та тренерів-експертів”. Тут і самі військові після важкого травмуючого досвіду зможуть знайти підтримку, а також їхні близькі.
  • Юридична: “Альянс ветеранів” має власних юристів та адвоката. Ця команда знає, як правильно і грамотно оформити заяви для досягнення передбачених законом субсидій, виплат тощо.
  • Побутова: побратимство — це стовп, на якому тримається ветеранська громада. Якщо людина через військову службу має інвалідність чи перебуває на виконанні бойового завдання, а у нього вдома потрібна чоловіча рука — побратими не залишать у біді.

Ми тільки відкрились, а люди вже йдуть і йдуть. І це чудово, ми розуміємо, наскільки актуальний ветеранський хаб в Чорноморську вже зараз. Влада не завжди чує військового, тому що не розуміє його досвіду, його потреб.

Тут ми всі абсолютно рівні, не ділимо військових за жодним принципом і приймаємо у члени нашої громадської організації всіх учасників бойових дій з 2014 року до сьогодні. Приходьте, маєте змогу випити чаю з однодумцями, поділитись тим, що болить і, вірогідно, отримати допомогу, — представляє “Альянс” речник Костянтин Кливняк.

Тож прийміть запрошення на вул. Садову 48 (навпроти атомийки на вул. Захисників України), з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 18:00.

Перший інформаційний портал також нагадує, що в ДП “Райдуга” вже багато років функціонує КП “Чорноморський міський центр соціальних служб”. Тут кожен мешканець або внутрішньо переміщена особа може отримати професійну психологічну допомогу і підтримку. І це також абсолютно безкоштовно.

Зараз на тлі горя, смертей, розпачу, які нам принесла росія зі своєю війною, відкривається окрема група для родичів та близьких наших героїв.

У наших учасників буде можливість в безпечному колі покращити свій емоційний стан, обмінятись досідом, говорити про важливе, відчути власну опору та підтримку інших.

На наших зустрічах ви можете дізнатися про техніки самодопомоги та стабілізації для покращення самопочуття, віднайти ресурси через арт-терапевтичні вправи, — запрошують організатори та директорка яка Наталія Давкніс.

Перша зустріч пройде 25 вересня, о 17:00 в 304 кабінеті на 3 поверсі. Деталі за телефоном 0 800 201 101 (з мобільних операторів України безоплатно).

Читайте нас в Telegram, підписуйтесь на сторінку в Instagram та дізнавайтесь новини першими!

Источник