Що таке лотерея КЄНО?

На сайті Української національної лотереї представлено кілька ігор, які мають схожі правила, проте відрізняються деякими нюансами. У тому числі і розміром головного призу. Одну з найбільших винагород пропонує лотерея КЄНО, яка відома українським гравцям уже понад 10 років. За цей час компанія встигла завоювати довіру, оскільки керується принципами чесної та прозорої гри.

Як грати у КЄНО, які виграші пропонує Українська національна лотерея та де купляти білети, аби стати одним із гравців? Про це все ми далі детальніше поговоримо.

Що таке лотерея КЄНО та чому вона популярна?

Свою назву лотерея КЄНО отримала від доволі давньої гри, яка була відома людям ще кілька століть тому. Це числова гра, яка пропонує гравцям підібрати комбінацію номерів, що на їхню думку принесуть удачу. В Україні лотерея КЄНО з’явилася доволі давно, і за цей час встигла завоювати довіру гравців з різних причин:

  1. Великі грошові винагороди. Станом на сьогодні джекпот становить 12 млн грн і може збільшуватися з кожною наступною трансляцією.
  2. Вигідна вартість лотерейних білетів. Ви можете купити один білет за 15 грн.
  3. Можливість гравцям купляти необмежену кількість лотерейних білетів. Просто вкажіть число бланків, яке вам потрібно, замовляючи їх на сайті УНЛ.
  4. Велике ігрове поле – на ньому представлено 80 номерів, з яких вам потрібно вгадати 10.
  5. Щоденні трансляції – грошові винагороди розігруються кожного дня. Спостерігати за трансляцією можна на YouTube каналі Української національної лотереї, на сайті компанії або ж за екраном телевізора.

Як купити лотерейний білет КЄНО

Щоб стати власником лотерейного білета потрібно:

  1. Звернутися до офіційних представництв. У всіх містах є торгові точки, де продаються лотерейні білети. Там ви можете купити паперовий бланк і заповнити його.
  2. Перейти на сайт Української національної лотереї. Таким чином можна купити необмежену кількість білетів онлайн, навіть не виходячи з дому. Просто введіть реквізити вашої банківської карти для списання вартості білетів. Заповнювати їх також можна на сайті. уже заповнений бланк вам надішлють на електронну пошту.

В жодному разі не довіряйте перекупникам чи неофіційним точкам продажу білетів. Існує ризик придбати підробку, і тоді ваша комбінація не візьме участі у розіграші.

На бланку потрібно не лише вказати 10 номерів, які ви хочете розіграти під час наступної трансляції. Допускаються також додаткові опції. Наприклад, ви можете вказати, у скільки разів збільшити вашу ставку, або обрати більшу кількість послідовних розіграшів, де буде брати участь ваша комбінація чисел.

Які шанси на виграш мають гравці?

Відомо, що чим більший джекпот пропонується, тим менше шансів є у кожного. Адже головна грошова винагорода складається з певного відсотка проданих білетів. А отже в лото з великим джекпотом беруть участь більша кількість людей.

Втім, тут краще завчасно ознайомитися зі статистикою, аби зрозуміти, які у вас є реальні шанси забрати ту чи іншу суму. На щастя, у лотереї КЄНО статистика абсолютно відкрита, і ви можете спостерігати за нею безпосередньо на сайті Української національної лотереї. Виглядають ці показники наступним чином:

  • шанси на виграш джекпоту складають 1:8 млн;
  • на виграш 45000 грн: 1:30 000;
  • на виграш 15000 грн: 1 до 7700.

Який найменший приз можна виграти у лотерею КЄНО? Він складає 20 грн, тобто повністю покриває і навіть трохи перевищує вартість одного лотерейного білета. Шанси на такий виграш  доволі високі – 1:5.