У Координаційному штабі відбулася зустріч із доповідачкою ООН з питань катувань

У рамках візиту до України в Координаційному штабі відбулася зустріч зі Спеціальною доповідачкою ООН з питань катувань Еліс Джил Едвардс. У заході взяв участь Секретар Координаційного штабу Дмитро Усов, представники Офісу Генерального прокурора та Служби безпеки України (Об’єднаного центру).

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Пані Едвардс мала змогу поспілкуватися із захисниками України та цивільними заручниками, які повернулися з російської неволі. Вона подякувала українським громадянам за мужність і за надані свідчення про катування й негуманне поводження, яких вони зазнали в полоні.

Дмитро Усов підкреслив, що за всі скоєні злочини, повинна бути як персональна відповідальність, так і відповідальність російської федерації на міжнародному рівні.

«Коли ми чуємо, що немає доказів геноциду українського народу, то нам це не зовсім зрозуміло, — зауважив Дмитро Усов. — Усе, що ви почули від звільнених з полону, є таким доказом».

Як заявила у червні цього року спеціальний доповідач ООН з питань катувань Еліс Джил Едвардс, росія масово застосовує проти українців жорстокі тортури, серед яких ― ураження електричним струмом, побиття, удушення, імітаційні страти та інші погрози смертю.

Джерело