В Одесі вшанували пам’ять про блаженного старця Іоанна Жуковського

>

Незважаючи на погані погодні умови (дощ та потужний холодний вітер) до Другого християнського цвинтаря 28 березня прийшли тисячі одеситів. Всі вони прийшли щоби вшанувати річницю від дня смерті шанованого в Одесі блаженного старця Іоанна Жуковського, який допомагає багатьом хто звертається до нього зі щирою молитвою.

До могили блаженного сьогодні прийшли і захисники України, які разом з одеситами молилися за якнайшвидшу Перемогу у нинішній війні.

Багато православних молилися біля могили блаженного старця разом з схиархимандритом Харлампієм з одеського чоловічого монастиря на честь Іверської ікони Богородиці, який днями пережив ракетний обстріл.

Схиархимандрит Харлампій закликав одеситів більше молитися та благословив присутніх біля могили старця.

Власне, одесити молилися біля могили блаженного старця Іоанна Жуковського протягом цілого дня. Молитовно їх підтримали духівництво з багатьох храмів та монастирів міста.

Відомо, що на території Другого християнського цвинтаря в Одесі є могили багатьох духівників, які прославилися чудесами зцілення при житті та продовжують допомагати після смерті всім, хто до них звертається з молитвою.

На території цвинтаря є також ділянка, на якій поховані сестри з Одеського Архангело-Михвйлівського жіночого монастиря Української Православної Церкви.

 

 

 

 

 

 

Источник