Яскравий молочний смак так жирність зробили вершки популярними як доповнення до кави, складник десертів, супів, соусів тощо. Вони допомагають вдосконалити якості страв та досягти потрібної консистенції. Щоб продукт виконав свої функції, необхідно правильно його вибрати. А купити вершки можна на novus.online, де цей продукт представлено у великому асортименті та за прийнятними цінами, з доставкою по Києву та передмістю.
Вибір продукту
Обираючи вершки, зверніть увагу на такі характеристики продукту:
- Жирність. Варіанти з високим показником (33% і вище) мають яскравий смак, ідеальні для збиття, тому оптимально підходять для виготовлення десертів. Вершки середньої та низької жирності (10-15%) підійдуть для багатьох кулінарних цілей. Їх використовують для приготування супів, соусів або просто додають до кави.
- Тип вершків. Звичайні рідкі вершки підходять для багатьох страв і широко використовуються в кулінарії. Збиті – ідеальне доповнення до десертів чи напоїв.
- Пакування. Оптимально, якщо продукт знаходиться у непрозорому пакуванні, яке підходить для вторинного оброблювання. Якщо вам потрібні вершки для великої страви чи ви часто їх використовуєте, беріть велике упакування (1000 г чи 500 г). У протилежному випадку краще віддати перевагу середній (200 г), щоб не зберігати відкриту упаковку довго (бо вершки можуть скиснути чи згорнутися). Для кави – оптимальний варіант у порційних дозах (по 10 г).
Перед покупкою звертайте увагу на термін придатності. Зберігайте продукт у холодильнику. Все це допоможе правильно підібрати вершки для певних кулінарних цілей та приготувати смачну страву.
Особливості рослинних вершків
Традиційно вершки виготовляються з коров’ячого молока. Але потреба у безлактозних, веганських продуктах та інтерес до альтернативних видів молока зробив популярними й рослинні варіанти. Так вершки виготовляються без тваринних інгредієнтів та призначені для заміщення традиційних молочних вершків у різних стравах. Це продукти з кокосового, соєвого, мигдального, рисового молока. Оптимально підходять для десертів, супів, напоїв, каш та інших страв.
Вершки – універсальний продукт, який має широке застосування в кулінарії. Він допомагає зробити смачнішими як солодкі, так і солоні страви, розкрити смак та додати потрібної “шовкової” консистенції. Вибирайте якісні вершки та творіть магію на власній кухні.
Прокомментируйте