У Херсоні засуджено пенсіонера, який вбив знайому та намагався вкоротити собі віку | Кримінал

Злочин стався у травні 2023 року в одній із квартир багатоповерхівки в мікрорайоні «Корабел». Як з’ясувалось, власник оселі спричинив смертельні поранення знайомій жінці. Після цього зловмисник намагався накласти на себе руки. Лікарі врятували життя фігуранту.

Як розповіла заступник начальника відділу поліції №2 (Корабельний) Херсонського районного управління поліції Юлія Скиба, у травні минулого року з лікарні до поліції надійшло повідомлення про те, що «швидка допомога» доставила до медзакладу чоловіка з колотою раною черевної порожнини. Також черговий лікар розповів диспетчеру «102», що поранений пояснив, що вдарив себе ножем після того, як вбив знайому.

Слідчо-оперативна група з’ясувала, що 76-річний житель мікрорайону «Корабел» із нагоди дня свого народження запросив до себе на застілля 69-річну знайому. Під час святкування між пенсіонерами виникла конфліктна ситуація, в результаті якої іменинник схопив молоток та вдарив ним кілька разів гостю по голові. Зрозумівши, що жінка померла, господар квартири вдарив себе ножем у живіт та в шоковому стані пішов із квартири. На вулиці пересічні громадяни побачили пораненого чоловіка та викликали «швидку допомогу».

Фігурант одужав. Йому інкримінували вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України (карається позбавленням волі на строк від семи до 15 років). Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснювалось Херсонською окружною прокуратурою. Наразі суд завершив розгляд обвинувального акту. Зловмисник визнаний винним та засуджений до мінімального терміну – семи років перебування за гратами.

За матеріалами поліції Херсонської області

Источник