Викрито ще одного «перевізника» ухилянтів через кордон, цього разу у Могилеві-Подільському | Кримінал

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю Могилів-Подільського району у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, сприянні його вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усуненням перешкод, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб.

Підозрюється, що 46-річний чоловік вступив у злочину змову із невстановленими на даний час особами щодо незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Він за грошову винагороду у сумі 100 доларів США сприяв у переправленні семи громадян України призовного віку через державний кордон України до Республіки Молдова.

Організатори такого туру свої послуги оцінювали від 8000 до 14400 доларів США з особи.

«Перевізник» власним автомобілем об’їзними шляхами перевіз призовників з Вінниці до автодороги у напрямку Могилева-Подільського. Він детально проконсультував чоловіків щодо порядку незаконного виїзду з України. Наказав видалити з гаджетів всю переписку, що стосувалась організації незаконного переправлення через державний кордон, та вимкнути телефони.

Затримали чоловіків під час руху в напрямку державного кордону.                          

Наразі судом задоволено клопотання прокурора та до підозрюваного  застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з визначенням застави у розмірі 242 тис. грн.

За вказаний злочин передбачено покарання до 9 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю та конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділенням Могилів-Подільського РВП ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід здійснювали прикордонники Могилів-Подільського прикордонного загону.

За матеріалами Вінницької обласної прокуратури

Источник