Олександр Сирський спростував слова Путіна про оточення українських військ в Курській області

Олександр Сирський спростував слова Путіна про оточення українських військ в Курській області

Фото: Getty Images

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський спростував інформацію, озвучену президентом Росії Володимиром Путіним на саміті БРІКС, про нібито оточення українських військ у Курській області. Про це він написав у Telegram.

— Це відверта дезінформація, яка не відображає реальну ситуацію, — зазначив Головнокомандувач.

Сирський підкреслив, що українські військові продовжують активні бойові дії на Курському напрямку, знищуючи бойовий потенціал противника вже третій місяць поспіль. Попри високий тиск з боку окупантів, російські війська зазнають значних втрат в особовому складі та техніці.

За даними Головнокомандувача, з 8 серпня до сьогодні російські війська втратили 17 819 осіб, серед яких 6 662 загиблих, 10 446 поранених та 711 полонених. Окрім цього, противник втратив: 45 танків; 256 бойових броньованих машин; 565 одиниць автомобільної техніки; 99 артилерійських систем; 5 реактивних систем залпового вогню.

21 жовтня Олександр Сирський заявив, що термін базової загальновійськової підготовки (БЗВП) для українських військовослужбовців можуть збільшити до понад 1,5 місяця.  20 жовтня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський з’їздив на Курський напрямок фронту, де поспілкувався з бійцями, які воюють на цьому напрямі. За підсумками поїздки було ухвалено низку рішень, щоб РФ не змогла перехопити ініціативу. 

 

 

Джерело