Чим швидше Україна отримає результати на полі бою, тим швидше повернуться полонені, — Зеленський

Чим швидше Україна отримає результати на полі бою, тим швидше повернуться полонені, - Зеленський

Фото: facebook.com/zelenskyy.official

Український лідер Володимир Зеленський заявив, що чим результативнішою буде Україна на полі бою та в дипломатії, тим швидше повернуться додому українські військовополонені. Про це президент заявив у своєму відеозверненні.

— Насамперед сьогодні подяка нашій команді, яка займається обмінами, та всім українським воїнам – кожному підрозділу, – які поповнюють обмінний фонд для нашої держави. Пишаюся всіма вами, дякую вам за допомогу у звільненні наших людей із російського полону. Важливо це розуміти: немає нічого, що відбувається просто так. Завжди потрібні сильні позиції для України. Завжди слід збільшувати можливості нашої держави. Під час війни результат лише здобувається. Дякую всім, хто це забезпечує, — наголосив Зеленський.

Він нагадав, що вдалося повернути із російського полону ще 95 українців, серед них «азовці». Всім їм надається необхідна допомога. Робота над поверненням інших полонених триває, наголосив Зеленський, додавши, що «це дуже складний процес, але чим результативнішими ми будемо на полі бою і в дипломатії, тим швидше ми зможемо повернути й інших».

19 жовтня вдалося повернути із російського полону ще 95 українців. Більшість із них – рядові та сержанти, 26 офіцерів. Захисники Маріуполя, загалом Донецької, Луганщини, Харківщини, Київщини, Чернігівщини, Херсонщини. У рамках обміну також було звільнено Максима Буткевича – українського правозахисника, який пішов захищати Україну після початку повномасштабної війни.

Джерело