Одеситам, які працювали на ворога, загрожує до 12 років за гратами

>

Контррозвідка Служби безпеки України нейтралізувала агентурну мережу фсб, яка розвідувала локації Сил оборони і стратегічно важливих об’єктів Укрзалізниці. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає видання «Південь сьогодні».

За результатами спецоперації в Одесі затримано двох російських агентів. Ними виявилися одесити, які підтримували рашизм.

За інструкцією фсб вони обходили місто і приховано фіксували вузлові залізничні станції, що задіяні у переправленні важкого озброєння та боєприпасів на фронт.

Отримані відомості агенти месенджером передавали своєму російському куратору у вигляді позначок на гугл-картах з детальним описом.

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність фігурантів та затримали їх за місцем проживання. При обшуках у агентів вилучено мобільні телефони, які вони використовували для комунікації з російським куратором.

Слідчі Служби безпеки повідомили одеситам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вони перебувають під вартою. Їм загрожує від 12 років тюрми до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Источник