Били ворога на Запоріжжі, у Вовчанську, а тепер на Курщині: десантники розповіли про нюанси роботи з мінометом

Мінометники 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади розповіли про свою щоденну роботу на передовій та про важливість надання підтримки нашій піхоті.

Відповідне відео оприлюднили Десантно-штурмові війська ЗСУ.

Командир мінометного розрахунку з позивним «Васильок» розповідає, що до армії вперше потрапив ще у 2016 році, тоді й освоїв мінометну справу. Після закінчення перших трьох років контракту вирішив повернутися в цивільне життя.

Після початку широкомасштабного вторгнення одразу повернувся до лав ЗСУ. Згодом «Васильок» перевівся у 82 ОДШБр і одразу відправився з побратимами боронити нашу землю від окупантів на Запорізькому напрямку.

«Тоді ми працювали доволі влучно по противнику. Варто розуміти, що мінометна справа доволі не проста, і треба мати багато сил та здоров’я, щоб тягати міни, міномет та багато чого іншого. Після Запорізького напрямку нас перекинули на Вовчанський. Там ми працювали теж влучно. Вже звідти ми відправилися на Курщину», — ділиться «Васильок».

За його словами, багато людей помилково вважають, що мінометники перебувають на відстані 10-15 кілометрів від лінії бойового зіткнення, але це не так. Командир мінометного розрахунку говорить, що їхні позиції за 2-3 кілометри, а інколи на рівні з піхотою, адже вони постійно повинні прикривати своїх побратимів від ворога.

Раніше АрміяInform повідомляла, що наші штурмовики знищили на росії 7 одиниць броньованої техніки.

Джерело