Збудував собі довічне — у Харкові затримали «мисливця» за нашою ППО

У Харкові затримали ще одного агента фсб. Ним виявився 33-річний будівельник, якого підозрюють у коригування ударів росіян по українських військах, що обороняють місто.

Про це повідомила 16 жовтня Служба безпеки України.

Під загрозою вогневого ураження були місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Сил оборони в обласному центрі та прилеглих територіях.

Для наведення російських ракет в «обхід» ППО агент намагався виявити і передати окупантам локації зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій ЗСУ.

Щоб встановити координати військових об’єктів зрадник обходив місцевість, де приховано фіксував розташування потенційних цілей.

Отримані відомості він месенджером передавав своєму російському куратору у вигляді фото- і відеофайлів з детальним описом.

Додатково зловмисник відслідковував наслідки повітряних атак росії на Харків. Для цього він отримував від фсб координати можливих «прильотів», а потім проводив там дорозвідку.

Співробітники СБУ затримали агента, коли він виконував нове завдання від фсб. На місці події у нього вилучено мобільний телефон із доказами роботи на ворога.

Слідчі Служби безпеки повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляла АрміяInform, шпигунку рф затримали під час спроби втечі з України.

 

Джерело