Судитимуть водія з Білгорода-Дністровського, який спричинив ДТП із потерпілими

>

Унаслідок зіткнення двох легковиків потерпіла отримала тілесні ушкодження середнього ступеня  тяжкості. За це правопорушнику загрожує обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Нагадаємо: автопригода сталася наприкінці серпня пізно ввечері у центрі Білгорода-Дністровського.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 22-річний місцевий житель, рухаючись на автомобілі «Honda», перевищив максимальну дозволену в межах населеного пункту швидкість руху, на регульованому перехресті проігнорував заборонений сигнал світлофора і допустив зіткнення з автомобілем «Mazda» під керуванням 48-річної містянки, яка рухалася перпендикулярно на зелений сигнал.

Унаслідок автопригоди жінку госпіталізували до лікарні з переломом грудини, травмою голови та чисельними саднами й забоями. За висновком судово-медичної експертизи, отримані потерпілою тілесні ушкодження є середнього ступеня тяжкості. Другий керманич не постраждав.

Перевірка водіїв на стан сп’яніння показала, що вони були у тверезому стані.

Як зазначив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський,  зібравши під час розслідування  достатньо доказів, слідчі висунули водієві «Honda» обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження. Це правопорушення кваліфікується за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України і карається обмеженням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Слідство завершено і обвинувальний акт скеровано до суду.

Досудове розслідування тривало під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури, яка буде підтримувати державне обвинувачення в суді.

Поліцейські закликають водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху. Нагадаємо, що  у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю не більше 50 км/год, яку водієві забороняється перевищувати; червоний сигнал світлофора, у тому числі миготливий або два червоні миготливі сигнали забороняють рух, у цьому випадку водії повинні зупинитися перед дорожньою розміткою (стоп-лінія), дорожнім знаком «Місце зупинки», якщо їх немає — не ближче 10 м перед світлофором або пішохідним переходом, а якщо і вони відсутні — перед перехрестям, не створюючи перешкод для руху пішоходів.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини

 

Источник