Міноборони допустило до постачання Силам оборони 70 інженерних засобів

Упродовж 9 місяців 2024 року Міністерство оборони кодифікувало і дозволило для використання в Силах оборони 70 інженерних засобів: 47 вітчизняного та 23 іноземного виробництва.

Про це повідомила пресслужба МОУ.

«Сучасні інженерні засоби відіграють важливу роль під час ведення бойових дій наступального і оборонного характеру. Залежно до потреб фронту українські зброярі нарощують свої спроможності. Сьогодні виробляють інженерні засоби за досить широкою номенклатурою», — зауважив начальник Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння і військової техніки полковник Володимир Рочняк.

Допущено до використання Силами оборони виготовлені українськими зброярами протикумулятивні захисти ОВТ, модулі технічного обслуговування, модульні укриття, уніфіковані димові шашки, генератори і пристрої зберігання електричної енергії (павербанки), маскувальні комплекти тощо.

Серед кодифікованих для Сил оборони інженерних засобів іноземного виробництва — гусеничні екскаватори-навантажувачі, бульдозери, мостові конструкції, звукомовні станції тощо.

Серед 70 кодифікованих з початку 2024 року інженерних засобів понад 40 — упродовж третього кварталу. Це свідчить про пожвавлення зброярського виробництва в України.

У Міноборони нагадали, що виробники та розробники зразків озброєння і військової техніки, які мають запитання щодо процесу кодифікації, можуть звертатися до Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки на електронну пошту: [email protected].

Як повідомляла АрміяInform, упродовж 9 місяців 2024 року оборонне відомство кодифікувало і дозволило для використання у Силах оборони понад 140 безпілотних авіаційних комплексів та 33 наземні роботизовані комплекси українського виробництва.

Джерело