Генштаб ЗСУ підтвердив ураження військового арсеналу у Брянській області

Генштаб ЗСУ підтвердив ураження військового арсеналу у Брянській області

Фото: t.me/GeneralStaffZSU

Генеральний штаб ЗСУ підтвердив ураження Силами оборони України військового арсеналу російських окупантів у Брянській області.

— Сьогодні вночі підрозділи Сил безпілотних систем Збройних Сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони завдали вогневого ураження по 67-му арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони російської федерації, що в Брянській області. За наявною інформацією на території складу зберігалися боєприпаси до ракетно-артилерійського озброєння, зокрема й ті, що надійшли з КНДР, а також керовані авіаційні бомби. Значна частина з них розміщувалася під відкритим небом, — йдеться в заяві.

На території об’єкта зафіксували вибухи, а місцева влада перекрила дороги в районі арсеналу. 

— Результати бойової роботи уточнюються. Ураження подібних арсеналів створює серйозні логістичні проблеми для російської армії, що суттєво знижує наступальний потенціал окупантів на загрозливих напрямках, — додали у Генштабі ЗСУ.

Вранці 9 жовтня керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко написав, що поблизу міста Карачев Брянської області сталося ураження найближчого до лінії фронту арсеналу, він знаходиться в 114 км від кордону з Україною. На складі зберігалися боєприпаси, в тому числі з КНДР, а також КАБи. Частково вони зберігалися просто неба. Губернатор Брянської області Олександр Богомаз заявив, що уночі над територією регіону “перехоплено та знищено 24 безпілотні літальні апарати”. Міноборони Росії заявило, що загалом вони “перехопили та знищили 47 українських безпілотних літальних апаратів”. Окрім  Брянської області, п’ять дронів атакували Білгородську область, по два — Курську та Ростовську, один — Краснодарський край, ще 13 зафіксували над акваторією Азовського моря. 29 вересня арсенал зберігання іранських боєприпасів у Волгоградській області атакували за допомогою 120 дронів.

Джерело