Британія оголосила санкції проти рф за застосування хімічної зброї проти України

Велика Британія запровадила санкції проти трьох російських установ та однієї фізичної особи через застосування військовими рф хімічної зброї проти України.

Про це йдеться у заяві на сайті британського уряду.

Йдеться про застосування на полі бою хлорпікрину — речовини, яку Міжнародна організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) кваліфікує як хімічну зброю.

До списку санкцій включені війська радіологічного, хімічного та біологічного захисту російських збройних сил та їхній командувач Ігор Кірілов, якого безпосередньо звинувачують у причетності до застосування хімічної зброї та до поширення дезінформації.

Також до списку включені 27-й і 33-й науково-дослідні центри міністерства оборони росії. Британський уряд стверджує, що ці центри причетні до розробки хімічної та біологічної зброї.

«Ми не дозволимо, щоб такі кричущі порушення Конвенції про заборону хімічної зброї та міжнародного порядку залишилися безкарними. Велика Британія жорстко переслідує тих, хто несе відповідальність за ці жахливі хімічні атаки в Україні. Наша підтримка України є непохитною і триватиме стільки, скільки буде потрібно», — заявив міністр оборони Джон Гілі.

Джерело