Укрзалізниця повідомила, що голова правління Євген Лященко йде з посади

Укрзалізниця повідомила, що голова правління Євген Лященко йде з посади

Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко йде з посади.Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці. 

— До наглядової ради АТ “Укрзалізниця” надійшла заява від Євгена Лященка про дострокове припинення повноважень голови правління, — йдеться у повідомленні.

Додається, що найближчими днями наглядова рада має намір розглянути заяву. Також наглядова рада прийме всі необхідні рішення відповідно до діючих процедур.

Як пише «Економічна правда»,   крім Лященка, очікуються інші зміни в правлінні «Укрзалізниці!».  Так, посади двох членів правління скоротять, а самі посадовці перейдуть на інші посади всередині компанії.  Крім того, планують зменшити, з 8 до 7, кількість членів правління планують зменшити. На заміну двом скороченим посадам додадуть посаду члена правління за напрямком управління персоналом. 

Повідомляється, що  на заміну Лященку розглядалися три кандидатури. Найбільш ймовірним призначенням вважають нинішнього члена правління компанії за напрямком пасажирських перевезень — Олександра Перцовського. У разі, якщо його кандидатуру підтримає наглядова рада, його можуть призначити до кінця місяця.

Євген Лященко став новим головою правління 21 березня 2023 року. Перед тим Лященко відповідав за фінансовий блок питань в Укрзалізниці. Він призначений головою правління Укрзалізниці строком на 2 роки. Олександра Камишина, котрий до 27 лютого 2023 року очолював «Укрзалізицю», рада назначила міністром стратегічних галузей промисловості. 

Джерело