Під час окупації Херсонщини позбавляли волі та катували людей: заочні підозри отримали ще 29 зрадників

За матеріалами Служби безпеки України та Національної поліції заочні підозри отримали ще 29 зрадників з окупаційного «мвс рф» на лівобережжі Херсонщини.

Про це повідомили у СБУ.

За результатами комплексних заходів встановлено особи ще 29-х учасників створеного рашистами «головного управління мвс рф» на лівобережжі Херсонщини. Серед них — колишні працівники правоохоронних органів України.

За матеріалами справи, окупаційний орган виконує завдання кремля щодо проведення масових репресій проти цивільного населення регіону.

Перебуваючи у лавах так званого «відділу мвс рф по Олешківському округу», фігуранти викрадають місцевих жителів та ув’язнюють їх до російських катівень.

У застінках до потерпілих застосовують численні тортури, у тому числі з використанням електричного струму. Також ув’язнених тривалий час залишають у карцерах без їжі та води.

Крім того, поплічники ворога разом з окупантами розграбовують оселі викрадених людей під виглядом обшуків. Під час таких нальотів зловмисники викрадають усе приватне майно потерпілих, зокрема автомобілі, оргтехніку, меблі та побутові прилади.

Ще одним завданням окупаційного органу була охорона російських «виборчкомів» та збройний супровід ворожих агітаторів у ході псевдореферендуму щодо «приєднання» регіону до складу рф.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили про підозру всім 29-м колаборантам, які діяли у складі злочинної організації.

Фігуранти підозрюються одразу за вісьмома статтями Кримінального кодексу України.

Оскільки колаборанти переховуються на тимчасово захопленому лівобережжі Херсонщини, тривають комплексні заходи, щоб їх знайти і покарати.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Джерело