Прокуратура Одещини повернула у державну власність землі в акваторії порту «Південний» | Кримінал

За втручання Одеської обласної прокуратури повернуто у власність держави земельну ділянку водного фонду площею понад 1,4 га вартістю більше 65 млн грн.

Прокурори встановили, що земельна ділянка, передана Южненською міською радою в оренду для будівництва об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, розташована в акваторії Великого Аджалицького лиману, який входить до меж морського порту «Південний».          

Ділянка фактично знаходиться на дні лиману та є невід’ємною частиною водного об’єкта загальнодержавного значення, тому може перебувати виключно у державній власності.

Господарський суд Одеської області погодився з доводами прокуратури та задовольнив позов в інтересах держави проти Южненської міської ради та ТОВ, якому передано в оренду земельну ділянку. Визнав незаконним та скасував рішення міськради, а земельну ділянку повернув державі.  

Апеляційний суд підтвердив це рішення. Прокуратура довела, що ділянка є частиною акваторії морського порту та об’єктом стратегічного значення, якою має розпоряджатися виключно держава в особі Кабінету Міністрів.

За матеріалами Одеської обласної прокуратури

Источник