Лукашенко зголосився відновлювати Україну

Лукашенко зголосився відновлювати Україну

Фото: president.gov.by

Новому президенту США може бути не до України, тому не виключено, що Білорусь братиме участь у її відновленні. Про це заявив Олександр Лукашенко.

— Тому керівництву України треба взяти голову в руки та зрозуміти, що їм насамперед треба буде відновлювати країну. За допомогою близьких їм людей, насамперед білорусів, — сказав він під час спілкування з жителями агромістечка Парохонськ у Пінському районі Брестської області.

Також Лукашенко зголосився допомогти Україні, якщо Польща захоче «прихопити західну частину України».

– Як західну Білорусь, так і західну Україну. І там панувати. Для нас це неприйнятно. Якщо тільки поляки влізуть в Україну і спробують захід відтяпати, ми українців підтримуватимемо. Тому що ми розуміємо, що наступні ми будемо, — заявив він.

Стягування військ до кордону з Україною Лукашенко пояснив бажанням «не пропустити несподіваного удару, як це сталося із Радянським Союзом на початку Великої Вітчизняної війни».

— Вони підводять війська – ми підводимо. Щоб не було несподіванок, як 1941-го… Коли противник бачить, що ми готові, точно не нападатиме, — заявив він.

1 жовтня Лукашенко запевнив, що Білорусь не збирається захоплювати ЧАЕС. 22 вересня МЗС України заявило, що зустріч Лукашенка з Пушиліним матиме негативні наслідки для українсько-білоруських відносин. 

Джерело