Судитимуть учасників організованої групи, які нелегально проводили азартні ігри в Ніжині | Кримінал

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителів Ніжинського району за фактом незаконної діяльності з організації та проведення азартних ігор, вчиненій організованою групою.

За даними слідства, 38-річний місцевий мешканець разом зі знайомими організував у приміщенні колишнього кафе в місті Ніжин проведення азартних карткових ігор. 

Обвинувачені обладнали заклад всім необхідним для гри в «Покер» зі ставками на грошові кошти, а також найняли офіціантів, круп’є, прибиральників для забезпечення його діяльності та обслуговування клієнтів.

Ігри проводилися на системній основі, щонайменше два рази на тиждень (залежно від наявності гравців).

Організатор виконував функції адміністратора грального закладу та разом зі спільниками запрошував відвідувачів до участі в азартній грі, контролював процес проведення ігор, обмінював грошові кошти на фішки, вів облік програшів, виграшів гравців та загальних витрат.

У ході гри від кожної роздачі карт з учасників відраховували комісію у розмірі 10 % на користь грального закладу з метою отримання прибутку від проведення азартної гри.

Під час обшуків за адресою розташування незаконного грального закладу, місцями проживання обвинувачених виявлено та вилучено стіл для гри в «Покер», гральні фішки, гральні карти, грошові кошти, мобільні телефони та чорнові записи.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області.

За матеріалами Чернігівської обласної прокуратури

Источник