Рустем Умєров провів зустріч з представниками найбільших оборонних компаній США, ЄС і Туреччини

Міністр оборони Рустем Умєров провів результативну зустріч з представниками найбільших оборонних компаній зі США, Європейського Союзу та Туреччини.

Про це йдеться у повідомленні глави МОУ на сторінці у Facebook.

«Подякував за їхні інвестиції в Україну та безцінний досвід, який ми переймаємо, а також за їхній внесок у нашу боротьбу. Спільно з іноземними партнерами ми вже розпочали виробництво 155-мм снарядів, але це тільки початок», — сказав Рустем Умєров.

Міністр оборони закликав компанії посилювати співпрацю: локалізація виробництва, співфінансування, створення спільних підприємств — Україна відкрита до різних форматів.

Україна також готова спільно з партнерами розробляти та виробляти ракети, дрони, роботизовані комплекси та засоби РЕБ.

«Паралельно працюємо над спрощенням бюрократичних процедур, щоб виробляти більше і швидше. Поєднання досвіду великих компаній та наших Сил оборони – це шлях до перемоги та миру в Україні та Європі», — наголосив Міністр оборони.

Як повідомляла АрміяInform, Україна вже інвестувала 4 мільярди доларів у розвиток своєї оборонної промисловості, а наступного року планує збільшити фінансування. Пріоритет — розробка вітчизняних дронів та далекобійної зброї, включно з балістичними ракетами.

Джерело