Зеленський закликав Захід допомагати Україні під час обстрілів так само, як Ізраїлю

Зеленський закликав Захід допомагати Україні під час обстрілів так само, як Ізраїлю

Фото: facebook.com/zelenskyy.official

Український лідер Володимир Зеленський звернув увагу на той факт, що західні партнери відмовляються збивати російські ракети біля своїх кордонів з Україною, на Близькому Сході «під час злочинних іранських ударів міжнародна коаліція діє разом». Про це президент сказав у своєму вечірньому відеозверненні.

— Україна давно говорить усім сусідам, усім основним партнерам: треба взаємодіяти, треба разом збивати «Шахеди», збивати ракети, особливо в районах, що поряд із державами НАТО. Це цілком можливо. Щоразу на Близькому Сході під час злочинних іранських ударів ми бачимо, як міжнародна коаліція діє разом, — сказав Зеленський.

При цьому президент подякував державам, які допомагають Україні із системами протиповітряної оборони, а особливо Румунії за її Patriot. Він додав, що «ми можемо досягти ще більшої ефективності — ми можемо взагалі покласти край російському терору, збиваючи «Шахеди», збиваючи ракети у взаємодії».

2 жовтня Володимир Зеленський заявив, що нині на всіх напрямках та на всіх рівнях його команда готує максимальні результати для держави на осінь. 30 вересня український лідер України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому розглядалося комплектування бригад. Також ситуацію на фронті президент обговорив із головнокомандувачем Олександром Сирським.

Джерело