Кожен другий боєприпас у зоні бойових дій — український

Півтора мільйона дронів українська «оборонка» виготовить до кінця року.  

Про це під час промови на засіданні уряду 1 жовтня 2024 року зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами Дениса Шмигаля, сфера безпеки та оборони — це пріоритет № 1 у державному бюджеті 2024 року, і за 8 місяців понад 57% видатків загального фонду пішли на оборонні потреби. Наступного року безпека і оборона так само на першому місці. У проєкті держбюджету для потреб оборони передбачено 2,2 трлн грн, що становить 26% ВВП.

«Ще один напрям підтримки нашого війська — це збільшення кількості зброї та техніки, яку мають захисники України. Щодня працюємо з партнерами над збільшенням поставок зброї і посилюємо розвиток власного оборонно-промислового комплексу. У 2023 році виробництво зброї в Україні зросло втричі. Кожен другий боєприпас у зоні бойових дій — український. До кінця року виготовимо 1,5 млн дронів», — повідомив Денис Шмигаль.

Крім того, він зазначив, що країна продовжує реалізацію власної ракетної програми й продовжує виходити на значні обсяги виробництва артилерійських систем та броньованої техніки.

«Налагоджуємо спільні виробництва з партнерами, а також залучаємо кошти партнерів для купівлі української зброї для України. Кожен вчасно відправлений на фронт снаряд, кожен дрон, кожна одиниця артилерії — це зростання сили та міці наших воїнів, це збереження їхніх життів», — констатував Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Раніше АрміяInform повідомила, що уряд дав старт створенню сертифікованих приватних шкіл для навчання операторів дронів.

 

 

Джерело