П’яне ДТП в Одеській області: двоє людей травмовані

>

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 65-річний житель села Нерушай, виїжджаючи на легковому автомобілі «Rover» з польової дороги на головну, не надав перевагу в русі позашляховику «BMW X5» під керуванням 34-річної мешканки Ізмаїла та допустив з ним зіткнення.

Унаслідок автопригоди травмувалися 57-річна знайома водія легковика та 6-річна донька кермувальниці позашляховика. Обох потерпілих госпіталізували з переламами рук. За висновками судово-медичної експертизи, ці тілесні ушкодження відносяться до категорії середньої тяжкості.

Водії транспортних засобів не постраждали. Перевірка їх на стан сп’яніння показала, що кермувальниця «BMW» була у тверезому стані, а от в організмі водія «Rover» поліцейські зафіксували перевищення допустимої норми алкоголю майже в 11 разів.

В рамках розпочатого провадження слідчі помістили транспортні засоби на арештмайданчик та призначили низку судових експертиз.

«На підставі зібраних доказів ми висунули фігуранту обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження. Це правопорушення кваліфікується за частиною 1 статті 286-1 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до п’яти років. Слідство завершено, обвинувальний акт скеровано до суду», — зазначив начальник відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Досудове розслідування тривало під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури.

 

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини

Источник