Катар оголосив про обмін 14 дітей між Україною та Росією

Катар оголосив про обмін 14 дітей між Україною та Росією

Фото: REUTERS

Катар повідомив про досягнуту угоду з Києвом та Москвою щодо обміну під його егідою тринадцятьма дітьми, які були депортовані Росією. Про це повідомляє Le Monde.

– Дев’ять дітей та один дорослий повернуться до своїх родин в Україні, – заявив представник Катару.

За його словами, четверо дітей буде возз’єднане зі своїми родичами в Росії. За наявною інформацією, українським дітям віком від 12 до 17 років, а російським – від 2 до 7 років. Усі вони будуть передані сім’ям через посольство Катару у Москві.

Катар виступає посередником у цьому складному питанні, з липня 2023 сприяючи у поверненні українських дітей, переміщених до Росії та на території, окуповані Росією з початку вторгнення в Україну. За даними України, близько 20 000 дітей було депортовано або насильно вивезено до РФ, проте реальна цифра може бути вищою. Наразі Київ повідомляє про репатріацію приблизно 400 дітей.

29 серпня Україні вдалося повернути ще 14 дітей із тимчасово окупованих територій. Серед них 2,5 — місячне немовля. 14 вересня в Україну повернулися ще 103 наших воїнів із російського полону. Серед звільнених полонених були також 23 захисники «Азова».

Джерело