Зеленський скликав Ставку головнокомандувача по питанням захисту енергетики взимку

Зеленський скликав Ставку головнокомандувача по питанням захисту енергетики взимку

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

У п’ятницю, 20 вересня, український лідер Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Одним із основних питань став захист енергосистеми країни від російських ударів у зимовий час. Про це повідомив глава держави у соцмережах.

— важлива Ставка. Питання, що мають критичне значення для міцності України. Перше – захист енергетики цієї зими. Були усі головні представники галузі. Доповідали прем’єр-міністр Денис Шмігаль, міністр енергетики Герман Галущенко. Розглянули стан інженерного захисту об’єктів, календар завершення укріплень, розміщення РЕБ та ППО, у тому числі з урахуванням систем Patriot, на які ми очікуємо найближчим часом, — зазначив Зеленський.

Також на Ставці обговорили власне виробництво ракет, дронів та засобів РЕБ. Були доповіді віце-прем’єра Михайла Федорова, міністра оборони Рустема Умерова, міністра закордонних справ Андрія Сибіги. Президент зазначив, що йшлося про рішення, «які дозволять українській промисловості максимально реалізувати свій потенціал»: довгострокові контракти від держави та залучення іноземних інвестицій.

20 вересня Зеленський заявив, що План перемоги, який запропонує партнерам Україна, розрахований на швидкі рішення країн у жовтні-грудні. 16 вересня Володимир Зеленський повідомив, що український план перемоги готовий на 90%, наступного тижня його буде представлено союзникам.

Джерело