На Одещині судитимуть водія легковика, який збив та серйозно травмував пенсіонера на мопеді. ФОТО | Кримінал

Нагадаємо: 16 квітня на вулиці Софіївській у селищі Любашівка зіштовхнулись автомобіль «ВАЗ» під керуванням 44-річного місцевого мешканця та мопед «Дельта», на якому рухався 79-річний одесит.

В ході досудового слідства поліцейські встановили, що водій легковика, здійснюючи маневр розвороту, був неуважний, не врахував дорожню обстановку і допустив зіткнення з двоколісником, що рухався смугою зустрічного руху. Внаслідок автопригоди мопедист отримав переломи плечової та променевої кісток. Перевірка обох водіїв на стан сп’яніння показала, що вони були тверезі.

За висновком судової автотехнічної експертизи, водій легковика мав технічну можливість не допустити ДТП, у якій постраждав  пенсіонер. А згідно з висновком судово-медичної експертизи, травми останнього відносяться до тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

На підставі зібраних доказів слідчі висунули фігуранту обвинувачення. Цей злочин карається штрафом до 85 тисяч гривень або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Обвинувальний акт скерований до суду.

За матеріалами поліції Одеської області

Источник