Херсонські поліцейські після кількагодинних «пригод» вилучили немовля у геть непутящої матері | Кримінал

У Херсоні до поліції звернулися працівники соціального центру із повідомленням, що їх підопічна пішла разом із 4-місячним сином і не повернулася, на телефонні дзвінки не відповідала.

До пошуків жінки з немовлям долучилися працівники ювенальної превенції та оперативники Херсонського районного управління поліції. Правоохоронці з’ясували, що жінці 38 років, вона немісцева і має ще п’ятьох дітей, щодо яких уже позбавлена батьківських прав.

Пошуки ускладнювалися тим, що родичів або місця постійного проживання у Херсоні жінка не має. А батько шостого немовля перебуває на теперішній час у місцях позбавлення волі.

Поліцейські відпрацювали зв’язки зниклої, осіб, з якими вона спілкувалася останнім часом, і дізналися, що жінку часто бачили у передмісті Херсона – Чорнобаївці. Кілька екіпажів обстежували селище і на одній із вулиць побачили розшукувану. Вона була у стані сильного алкогольного сп’яніння і без дитини.

Жінка не могла пояснити ні з ким вона проводила час, ні де дитина. Поліцейським довелося перевіряти мало не кожен двір. За кілька годин в одному з будинків вони знайшли немовля, хлопчик спав і з ним було все добре. Господарі також були напідпитку і пояснили, що того дня познайомилися з жінкою, разом відпочивали, а потім вона залишила дитину і пішла у невідомому напрямку.

Працівники поліції викликали «швидку» і хлопчика доправили до лікарні на обстеження. На жінку ж правоохоронці склали протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Про подію повідомили службу у справах дітей. Органи опіки і піклування звертатимуться до суду, щоб позбавити громадянку батьківських прав і на цю дитину.

За матеріалами поліції Херсонської області

Источник