Депутату Сумської міської ради повідомлено про підозру у незаконному заволодінні майном на мільйони гривень | Кримінал

Виконувач обов’язків керівника Сумської обласної прокуратури Олександр Коршун повідомив про підозру директорові Товариства з обмеженою відповідальністю, який також є депутатом Сумської міської ради, за фактом заволодіння чужим майном.

За даними слідства, на підставі договору з 2005 року зазначене товариство, основний вид діяльності якого є виробництво, транспортування тепла та електричної енергії у місті Суми, здійснює свою діяльність з використанням орендованого цілісного майнового комплексу, який перебуває у комунальній власності.

Протягом 2021-2022 років директор ТОВ за кошти громади, враховані в структурі тарифу, на виконання заходів Інвестиційної програми, затвердженої Сумською міською радою, придбав нову техніку, зокрема, зварювальний агрегат, колісний екскаватор, екскаватор-навантажувач та автокран. Попри те, що придбана техніка належить до комунальної власності, її оприбутковано по бухгалтерському обліку за Товариством.

Відтак підозрюваний обернув зазначене комунальне майно на користь очолюваного підприємства та почав використовувати в господарській діяльності. Внаслідок таких злочинних дій директора ТОВ сумській міській територіальній громаді завдано матеріальної шкоди на загальну суму 17 млн 155 тис. грн.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури

Источник