Той, хто хоче сіяти в Україні зло, пожинатиме його плоди на своїй території, — Зеленський

Той, хто хоче сіяти в Україні зло, пожинатиме його плоди на своїй території, - Зеленський

Фото: youtube.com

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців на честь 33-х роковин Дня незалежності. У своїй промові він заявив, що «зло, яке російські окупанти принесли на українську землю, повернулося на їхню територію».

– Українці завжди повертають борги. І той, хто бажав нашій землі бід, отримає його вдома. З відсотками. Той, хто хоче сіяти на нашій землі зло, пожинатиме його плоди на своїй території. Це не пророцтво, не зловтіха, не сліпа помста, це закономірність. Справедливість, — заявив президент.

Як зазначив голова держави, Україна сама робитиме свій вибір і визначатиме своє майбутнє. Він запевнив, що президент РФ Володимир Путін не зможе встановлювати якісь «червоні лінії».

— Ми не дамо перетворити на сіру зону землі, де по праву має бути синьо-жовтий прапор. Не буде хворий дід із Червоної площі, який постійно загрожує червоною кнопкою, диктувати нам якісь свої червоні лінії. Як жити, яким шляхом йти і який вибір робити, визначатиме для себе лише Україна та українці. Так працює незалежність, – наголосив Зеленський.

Голова держави висловив подяку українським захисникам та захисникам, які продовжують обороняти Україну від ворога. Також Володимир Зеленський подякував тим, хто працює на благо українців – рятувальників, медиків, вчителів та всіх інших громадян. Він зазначив, що наші люди символізують свободу та боротьбу, а на плечах українських воїнів тримається країна.

– Так, як це роблять наші воїни. На всіх напрямках фронту та державного кордону, який уособлюють прикордонні стовпи. А нашу волю та боротьбу символізують наші люди – наші захисники, наші опори. Ті, на плечах яких тримається Україна. Тримається у Харкові, Куп у Запоріжжі, У Покровську, Торецькому, Тимчасовому Яру, — йдеться у зверненні.

20 серпня головком Олександр Сирський повідомив, що українські захисники взяли під свій контроль 93 російські населені пункти та розширилися до 1263 квадратних метрів на території Курської області. 21 серпня Головне управління розвідки Міноборони України провело кілька операцій у РФ з використанням безпілотників.

Джерело