«Джентльменський набір» туриста: у багажі іноземця знайшли травмат, патрони та наркотики

Неприємний сюрприз чекав на іноземця, який намагався перетнути український кордон через пункт пропуску "Орлівка". Вибравши "зелений коридор", чоловік явно розраховував уникнути митного контролю, проте його плани було зірвано.

Спеціально навчений собака Шейла, що спеціалізується на пошуку наркотиків та зброї, вказав на речовий ящик, де було виявлено пістолет травматичної дії з 25 патронами та кілька грамів канабісу.

"Джентльменський набір" туриста: у багажі іноземця знайшли травмат, патрони та наркотики

Як виявилося, громадянин, який планував відпочити на одеських пляжах, вирішив взяти із собою "про всяк випадок" цілий арсенал. Однак його плани було порушено пильністю українських митників.

"Джентльменський набір" туриста: у багажі іноземця знайшли травмат, патрони та наркотики

Нагадаємо, що переміщення зброї та боєприпасів через державний кордон України суворо регламентується законом. Для цього необхідно вибрати "червоний коридор" і оформити відповідні документи. Щодо наркотиків, то їхнє переміщення через кордон категорично заборонено і переслідується згідно із законом.

Щодо затриманого іноземця складено протоколи про порушення митних правил та незаконний обіг наркотичних засобів. Йому загрожує як конфіскація незаконно переміщених предметів, а й кримінальна відповідальність.

Источник