В Україні створять координаційний центр управління медичними ресурсами Сил оборони

Фото Віталія Павленка / АрміяInform

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив про плани створення координаційного центру для спільного управління медичними ресурсами Сил оборони.

Про це він розповів під час виступу на Першому щорічному Міжнародному конгресі з військової медицини та ментального здоров’я під назвою «Воїн: життя, здоров’я, боєздатність».

Рустем Умєров зазначив, що координаційний центр буде відповідати за управління всіма медичними ресурсами Сил оборони.

«Це дозволить ефективно розподіляти ресурси, уникати дублювання і забезпечувати оперативну підтримку на всіх рівнях», – пояснив він.

Також він розповів, що продовжується співпраця з міжнародними партнерами для адаптації програм підготовки медичних кадрів до нових викликів і стандартів.

«Це дозволить нам перейняти найкращі практики та інтегрувати їх у нашу систему підготовку», – зазначив Міністр оборони.

Паралельно йде налагодження систем міжнародної міжнародної технічної допомоги та триває робота над вдосконаленням системи технічного забезпечення медичних підрозділів для ефективної роботи за будь-яких умов.

Як повідомляла АрміяInform, Міністр оборони Рустем Умєров під час виступу на Першому щорічному Міжнародному конгресі з військової медицини та ментального здоров’я під назвою «Воїн: життя, здоров’я, боєздатність» сказав, що Міноборони досягло значних успіхів за низкою напрямків медичного забезпечення у Збройних Силах.

Олександр Шульман

Кореспондент АрміяInform

Юрій Онищенко

Джерело