У Міноборони розповіли про ідеальну модель ВЛК: перший крок до неї вже зробили

Фото: Дмитро Юрченко / АрміяInform

У Міністерстві оборони України працюють на реформою системи роботи військово-лікарських комісій і в майбутньому планують її максимально цифровізувати.

Про це повідомила заступник Міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко в інтерв’ю Youtube-каналу «Є питання».

«У нас є ідеальна модель, як має працювати ВЛК для того щоб мобілізаційний процес був швидким і зручним. Людина має піти в будь-яку клініку, яка їй зручна, перевірити 5-6 напрямків у лікаря, проставити це в електронній системі охорони здоров’я», — сказала Катерина Черногоренко.

За її словами, наразі триває робота над цим процесом разом з Міністерством охорони здоров’я та командою заступника Міністра оборони Наталії Калмикової.

«Думаємо, як зробити так, щоб не було шахрайства, щоб ми дійсно отримували достовірні дані. Зараз ми цей процес опишемо, зробимо конфігурацію. Електронну взаємодію зробити достатньо легко. А зробити сам процес повноцінним вже набагато складніше», — додала заступник Міністра оборони.

Катерина Черногоренко розповіла, що у співпраці з МОЗ вже вдалося погодити, щоб направлення на ВЛК було в додатку Резерв+.

«Тобто формується електронне направлення за згодою людини. І ми оцінюємо, що близько мільйона людей зможуть це зробити в такому форматі. Далі будемо рухатися до повноцінної інтеграції», — додала вона.

Як повідомляла АрміяInform, у Міноборони раніше пояснили, що оновлення даних не вимагає проходження ВЛК. Проходження ВЛК необхідне лише після отримання повістки на проходження військово-лікарської комісії.

Джерело