На Житомирщині затримано ділка, який у підвалі власного будинку влаштував наркооранжерею. ФОТО | Кримінал

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, пересиланні з метою збуту, незаконному збуті та виготовленні особливо небезпечних наркотичних засобів.

Розслідуванням установлено, що кримінальним «агробізнесом», з метою отримання прибутку, займався 30-річний мешканець Житомирського району.  

Він у підвальному приміщенні свого житлового будинку «селекціонував» елітні сорти особливо небезпечного наркотичного засобу. Для пришвидшення росту рослин застосовував новітні технології — гідропоніку, автоматизовану систему крапельного поливу, освітлення, підігріву, вентиляції тощо.

За допомогою спецобладнання висушував рослини, пакував у дози та продавав наркозалежним особам через пошту.

Під час санкціонованого обшуку, проведеного 03.07.2024 у помешканні, вилучено понад 80 тис готівки у гривневому та доларовому еквіваленті, майже 7 кг рослинної маси, приготовлені для продажу вакуумні пакунки з канабісом, наповнені висушеним «товаром» ємкості, сироростучі рослини, різноманітне технічне обладнання.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави на суму 236 тис грн.  

Досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області, оперативний супровід – Управління боротьби з наркозлочинністю в області.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури

Источник