Президент України: 106 країн світу підтвердили свою участь у Саміті миру

Україна наразі має підтвердження 106 країн світу щодо їхньої участі в Саміті миру у Швейцарії 15 червня.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на конференції «Діалог — Шангрі Ла» в Сінгапурі в неділю, 2 червня.

«У нас є сьогодні підтвердження 106 країн світу. І це на високому рівні: на рівні лідерів, на високому рівні представників своїх країн», — сказав він.

Глава держави також зазначив, що росія нарощує зусилля у спробі зірвати проведення Саміту.

«росія сьогодні їздить багатьма країнами світу, погрожуючи блокадою харчової продукції, агропродукції або хімії, … цінами на енергетику або просто тисне на інші держави світу, щоб вони не були на саміті», — констатував Володимир Зеленський.

Президент підкреслив, що на сьогодні є «не дуже хороша інформація», що деякі держави почали допомагати росії в дипломатичному зриві Саміту миру.

«І тому, коли ви питаєте, що може зробити сьогодні світ, світ має бути міцним, тиснути політично на росію, по-іншому зупинити путіна неможливо, тільки дипломатична ізоляція, сильна українська армія, ну і розібратися всім країнам світу до кінця: не балансувати між Україною і росією, а захищати справедливість і міжнародне право», — резюмував глава держави.

Як писала АрміяInform, Президент України Володимир Зеленський наголосив, що росія намагається зірвати Глобальний саміт миру у Швейцарії, докладаючи до цього все більше зусиль.

Джерело