Для отримання громадянства України потрібно буде скласти іспити з історії та основ Конституції

Для отримання громадянства України потрібно буде скласти іспити з історії та основ Конституції

Фото: mon.gov.ua

Український уряд на своєму засіданні 30 травня вирішив, що для отримання громадянства України необхідно буде скласти іспити з історії та знання основ Конституції. Про це повідомляє Міністерство освіти та науки.

— це рішення стосується іноземців; осіб без громадянства та тих, хто отримав громадянство, але має право протягом двох років скласти іспит (це пов’язано з відстроченням у зв’язку з проходженням військової служби за контрактом, видатних заслуг перед Україною тощо). Реалізація проведення іспитів вимагає подальшого прийняття та впровадження низки наказів та положень, організаційних заходів, ухвалено лише принципове рішення, — розповіли у відомстві.

У Міністерстві зазначають, що для реєстрації на іспит необхідно створити електронний кабінет та подати заявку в електронній формі. В іспиті буде 20 завдань з основ Конституції України та 25 завдань з історії. Для забезпечення прозорості іспит фіксуватимуться на відео. У разі успішного складання учасники отримають відповідні сертифікати.

24 квітня Кабінет міністрів заборонив пересилати за кордон оформлені паспорти громадянина України та паспорти для виїзду за кордон чоловікам віком від 18 до 60 років. 7 травня закордонні підрозділи ДП «Документ» відновили у тестовому режимі видачу готових документів, яка призупинялася з технічних причин.

Джерело