На лівому березі Дніпра ворог атакує лише пішки

Гуменюк розповіла про успіхи контрбатарейної боротьби на Лівобережжі

Через великі втрати окупантам стало складно формувати штурмові групи, тому кількість боєзіткнень зменшилася у кілька разів.

Про це на стрімі Армії TV розповіла 1 квітня начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк.

«У ворога діє ембарго на використання бронетехніки, тому діють виключно в пішому порядку. Але результат залишається той самий: втрачають 60-79 відсотків особового складу і повертаються на свої позиції», — повідомила Наталія Гуменюк.

За її словами, 2-3 штурми за добу, це теж не мало, тим більше, що поміж штурмами ворог працює дронами та артилерією по наших позиціях.

«Але коли штурмів було в рази більше, тобто 5-8 штурмів за добу, доводилося ще важче. Сьогодні ворогу складніше формувати штурмові групи й це дає можливість нашим міцніше утримувати позиції, закріпитися надійніше та ефективніше відпрацювати по наступаючих силах ворога», — розповіла Наталія Гуменюк.

За її словами, щоб якось компенсувати втрати, ворог вдається до перекидання військових частин зі сходу. Частини виводять на південь, де вони на полігонах кілька тижнів відновлюються, а потім їх кидають на штурм українського плацдарму на Лівому березі. Так, як охочих іти у самогубні штурми не багато, то армійські підрозділи підпирають частинами Росгвардії, яка слугує такими собі загороджувальними загонами.

Як повідомляла АрміяInform, на Запорізькому напрямку ворог використовує отруйні речовини та манекенів.

Джерело