В Ізмаїлі зафіксований перший випадок захворювання на кір

В Ізмаїлі чотирирічна дитина захворіла на кір. Недугу дівчинка, ймовірно, підхопила в Румунії, де зараз зафіксований спалах кору.

Разом із мамою чотирирічна дитина повернулася з Європи. У дівчинки є одне щеплення від кору. Про це повідомили в Ізмаїльській районній державній адміністрації.
На шляху до України сім’я перетинала кордон із Румунією, де наразі зафіксований загальнонаціональний спалах кору – вже понад 2000 випадків захворювання.

Дитина зараз перебуває на лікуванні в Ізмаїлі. Згідно з алгоритмом, при підозрі на кір кров хворого для лабораторного підтвердження відбирається на 4-5 день від появи висипу, тому лабораторні дослідження у вірусологічній лабораторії поки ще тривають.

Тим часом, за епідемічною ситуацію всі відповідні служби уважно слідкують.

З метою недопущення розповсюдження захворюваності на кір серед населення Ізмаїльського району засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації вирішила:

провести комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів в районі з метою локалізації ліквідації спалаху захворювань на кір; забезпечити якісну міжсекторальну взаємодію з органами охорони здоров’я та закладами освіти в частині виконання обсягів профілактичних щеплень населення, у тому числі проти кору, на підконтрольній території; спільно з керівниками дитячих закладів усіх форм власності забезпечити допуск до очної форми навчання дітей, які мають щеплення проти кору відповідно до Календаря щеплень; рекомендувати керівникам релігійних конфесій проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед віруючих з метою профілактики інфекційних захворювань, у тому числі специфічної, зокрема кору; проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення про небезпеку захворюваності на кір та заходи профілактики тощо.

Нначальник Ізмаїльської РД(В)А Родіон Абашев зауважив, що необхідно дотримуватися всіх визначених заходів для недопущення епідемії.

В Ізмаїлі зафіксований перший випадок захворювання на кір

Источник