В Україні створено робочу групу з підготовки пропозицій до бюджетного фінансування сектору безпеки і оборони

Сьогодні, 3 січня, в Апараті Ради національної безпеки і оборони України створено міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій до бюджетного фінансування сектору безпеки і оборони. Її керівником призначено першого заступника Секретаря РНБО України генерал-полковника Руслана Хомчака.

Про це інформує РНБО України.

Мета створення цієї групи — своєчасна та якісна підготовка матеріалів до засідань РНБО України із розгляду пропозицій до проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2025 рік» та Бюджетної декларації на 2025-2027 роки по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України.

До складу робочої групи увійшли представники всіх суб’єктів сектору безпеки і оборони України, Офісу Президента України, Міністерства фінансів та профільних служб Апарату РНБО України.

За результатами роботи групи на розгляд Секретареві РНБО України мають бути подані матеріали до засідань Ради із зазначених питань в установлені законодавством строки.

Довідково: відповідно до Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України» РНБО України ухвалює рішення щодо Державного бюджету України та пропозицій до Бюджетної декларації по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України. Секретар РНБО України вносить на розгляд РНБО України пропозиції та проєкти рішень із зазначених питань.

Джерело