Чорноморській міській раді продали консерви сумнівної якості на понад мільйон грн

54-річна фізична особа підприємець продала Чорноморській міській раді консервів сумнівної якості на майже один мільйон триста тисяч гривень. Подробиці повідомили в Нацполіції Одеської області.

У квітні 2022 року уродженка Чорноморська уклала з міською радою рідного міста договір про постачання та передачу понад 28 тис. консервів свинини, які мали б стати частиною продовольчого резерву на випадок настання надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків.

Правопорушниця, яка зобов’язалася гарантувати якість товару, закупила у невстановленої наразі слідством особи та передала Чорноморській міськраді консерви сумнівного виробництва, які можуть нести загрозу здоров’ю громадян, за що отримала понад мільйон гривень бюджетних коштів.

У рамках досудового розслідування правоохоронці провели низку довготривалих експертиз, які підтвердили: консерви непридатні для вживання і підлягають знищенню.

Жінці повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України. Мова йде про заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах. За такі дії законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі слідчі клопочуть про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці встановлюють, де фігурантка придбала неякісний товар, та всіх осіб, причетних до злочину.

Источник