3 смачних рецепти баклажанів в аджиці

Баклажани — смачні та корисні овочі, які полюбляють куштувати українці. До вашої уваги 3 смачних рецепти, як приготувати баклажани в аджиці.

Баклажани в аджиці з овочами

Інгредієнти:

  • 3 середні баклажани, нарізані на кубики
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 цибуля, нарізана кубиками
  • 2 перці (червоний та жовтий), нарізані соломкою
  • 2 помідори, нарізані кубиками
  • 3 зубчики часнику, розпресовані
  • 2 столові ложки томатного пюре
  • 1 столова ложка пасті аджика (або за смаком)
  • Сіль і перець за смаком
  • Свіжа зелень (кінза, петрушка) для прикраси

Інструкція приготування:

  1. Велику сковороду розігрійте з оливковою олією на середньому вогні. Додайте баклажани і смажте, часто перемішуючи, до золотисто-коричневого кольору. Вийміть їх з сковороди та поставте в сторону.
  2. У тій же сковороді додайте ще трохи оливкової олії, а потім обсмажте цибулю та перець до м’якості.
  3. Додайте помідори, часник, томатне пюре та аджику. Приправте сіллю та перцем за смаком. Готуйте на помірному вогні, поки овочі не стануть м’якими та аджика не виділить ароматний запах.
  4. Поверніть баклажани назад в сковороду і перемішайте до того, як вони рівномірно вкриються аджикою.
  5. Подаємо гарячими, прикрашаючи свіжою зеленню. Подавайте зі свіжим хлібом або гарячим рисом.

Печені баклажани в аджиці з м’ясом

Інгредієнти:

  • 2 баклажани, нарізані на тонкі пласти
  • 500 г фаршу (яловичина, свинина або мікс)
  • 1 цибуля, дрібно нарізана
  • 2 столові ложки томатної пасті
  • 2 столові ложки пасті аджики
  • 3 зубчики часнику, розпресовані
  • 1 чайна ложка меленого кмину
  • Сіль і перець за смаком
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • Свіжа петрушка для прикраси

Інструкція:

  1. Передпечіть баклажани. Розігрійте духовку до 200°C. Намажте плоску пекарську форму оливковою олією. Розташуйте пласти баклажанів на формі, попередньо злегка посоливши їх. Пекти в духовці приблизно 15 хвилин або до того, як вони стануть м’якими.
  2. Обсмажте фарш. На глибокій сковороді розігрійте оливкову олію. Додайте дрібно нарізану цибулю та обсмажте до золотистого кольору. Додайте фарш і смажте його, розбиваючи комочки, до того, поки він стане смаженим та злегка золотистим.
  3. Готуємо аджику. Додайте до фаршу томатну пасту та пасту аджики. Перемішайте, щоб всі інгредієнти добре поєдналися. Додайте розпресований часник, кмин, сіль та перець за смаком.
  4. Складаємо шари. У жаростійкій формі для запікання розкладіть баклажани один поруч з одним, прикриваючи один шар фаршу. Повторюйте до закінчення інгредієнтів.
  5. Запікаємо. Покриваємо форму фольгою і запікаємо в попередньо розігрітій духовці приблизно 25 хвилин. Потім знімаємо фольгу і печемо ще 10 хвилин або до того, як верх буде злегка підрум’янений.

Баклажани в аджиці з грибами

Інгредієнти:

  • 2 баклажани, нарізані на кубики
  • 300 г свіжих грибів (шампіньйони або інші за смаком), нарізані пластинами
  • 1 цибуля, дрібно нарізана
  • 3 зубчики часнику, розпресовані
  • 2 столові ложки томатної пасті
  • 2 столові ложки пасті аджики
  • 1 чайна ложка меленого паприки
  • Сіль і перець за смаком
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • Свіжа петрушка для прикраси

Інструкція:

  1. На глибокій сковороді розігрійте рослинну олію. Обсмажте баклажани до золотистого кольору. Вийміть їх з сковороди і поставте в сторону.
  2. На тій же сковороді додайте ще трохи олії, а потім обсмажте нарізані гриби до того, як вони втратять вологу і стануть золотистими. Вийміть гриби зі сковороди і поставте в сторону.
  3. В сковороді додайте дрібно нарізану цибулю та обсмажте до золотистого кольору. Додайте розпресований часник, томатну пасту, пасту аджики та мелену паприку. Перемішуйте і готуйте на середньому вогні до виходу ароматних запахів.
  4. Повертайте гриби та баклажани в сковороду з аджикою. Перемішайте, щоб всі інгредієнти обліпилися аджикою.
  5. Підсоліть та підперчіть за смаком. Прикрашайте свіжою петрушкою перед подачею.