Баклажани — смачні та корисні овочі, які полюбляють куштувати українці. До вашої уваги 3 смачних рецепти, як приготувати баклажани в аджиці.
Баклажани в аджиці з овочами
Інгредієнти:
- 3 середні баклажани, нарізані на кубики
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 цибуля, нарізана кубиками
- 2 перці (червоний та жовтий), нарізані соломкою
- 2 помідори, нарізані кубиками
- 3 зубчики часнику, розпресовані
- 2 столові ложки томатного пюре
- 1 столова ложка пасті аджика (або за смаком)
- Сіль і перець за смаком
- Свіжа зелень (кінза, петрушка) для прикраси
Інструкція приготування:
- Велику сковороду розігрійте з оливковою олією на середньому вогні. Додайте баклажани і смажте, часто перемішуючи, до золотисто-коричневого кольору. Вийміть їх з сковороди та поставте в сторону.
- У тій же сковороді додайте ще трохи оливкової олії, а потім обсмажте цибулю та перець до м’якості.
- Додайте помідори, часник, томатне пюре та аджику. Приправте сіллю та перцем за смаком. Готуйте на помірному вогні, поки овочі не стануть м’якими та аджика не виділить ароматний запах.
- Поверніть баклажани назад в сковороду і перемішайте до того, як вони рівномірно вкриються аджикою.
- Подаємо гарячими, прикрашаючи свіжою зеленню. Подавайте зі свіжим хлібом або гарячим рисом.
Печені баклажани в аджиці з м’ясом
Інгредієнти:
- 2 баклажани, нарізані на тонкі пласти
- 500 г фаршу (яловичина, свинина або мікс)
- 1 цибуля, дрібно нарізана
- 2 столові ложки томатної пасті
- 2 столові ложки пасті аджики
- 3 зубчики часнику, розпресовані
- 1 чайна ложка меленого кмину
- Сіль і перець за смаком
- 2 столові ложки оливкової олії
- Свіжа петрушка для прикраси
Інструкція:
- Передпечіть баклажани. Розігрійте духовку до 200°C. Намажте плоску пекарську форму оливковою олією. Розташуйте пласти баклажанів на формі, попередньо злегка посоливши їх. Пекти в духовці приблизно 15 хвилин або до того, як вони стануть м’якими.
- Обсмажте фарш. На глибокій сковороді розігрійте оливкову олію. Додайте дрібно нарізану цибулю та обсмажте до золотистого кольору. Додайте фарш і смажте його, розбиваючи комочки, до того, поки він стане смаженим та злегка золотистим.
- Готуємо аджику. Додайте до фаршу томатну пасту та пасту аджики. Перемішайте, щоб всі інгредієнти добре поєдналися. Додайте розпресований часник, кмин, сіль та перець за смаком.
- Складаємо шари. У жаростійкій формі для запікання розкладіть баклажани один поруч з одним, прикриваючи один шар фаршу. Повторюйте до закінчення інгредієнтів.
- Запікаємо. Покриваємо форму фольгою і запікаємо в попередньо розігрітій духовці приблизно 25 хвилин. Потім знімаємо фольгу і печемо ще 10 хвилин або до того, як верх буде злегка підрум’янений.
Баклажани в аджиці з грибами
Інгредієнти:
- 2 баклажани, нарізані на кубики
- 300 г свіжих грибів (шампіньйони або інші за смаком), нарізані пластинами
- 1 цибуля, дрібно нарізана
- 3 зубчики часнику, розпресовані
- 2 столові ложки томатної пасті
- 2 столові ложки пасті аджики
- 1 чайна ложка меленого паприки
- Сіль і перець за смаком
- 2 столові ложки рослинної олії
- Свіжа петрушка для прикраси
Інструкція:
- На глибокій сковороді розігрійте рослинну олію. Обсмажте баклажани до золотистого кольору. Вийміть їх з сковороди і поставте в сторону.
- На тій же сковороді додайте ще трохи олії, а потім обсмажте нарізані гриби до того, як вони втратять вологу і стануть золотистими. Вийміть гриби зі сковороди і поставте в сторону.
- В сковороді додайте дрібно нарізану цибулю та обсмажте до золотистого кольору. Додайте розпресований часник, томатну пасту, пасту аджики та мелену паприку. Перемішуйте і готуйте на середньому вогні до виходу ароматних запахів.
- Повертайте гриби та баклажани в сковороду з аджикою. Перемішайте, щоб всі інгредієнти обліпилися аджикою.
- Підсоліть та підперчіть за смаком. Прикрашайте свіжою петрушкою перед подачею.
Прокомментируйте